Nagyon szeretem az egyszerű és gyorsan elkészíthető ételeket. Ennek több oka van, az egyik az, hogy nem vagyok egy gyakorlott konyhatündér, a másik pedig, hogy sokkal finomabb, természetesebb és frissítőbb számomra az ilyen fogás, mint valami, ami órákig rotyog a levében.
A mentás zöldborsókrém reggelinek éppúgy jó pirítósra kenve, mint vacsorának.
Hozzávalók:
– 200 g (kb fél zacskó fagyasztott) zöldborsó
– 50 g fetasajt
– 1 ek vaj
– kevés friss mentalevél
– 1 gerezd fokhagyma
– 3 kk lime lé
– só, fehér bors
– kenyér
A legjobb frissen, elkészítés után fogyasztani! A zöldborsót 15-20 perc alatt megpároltam, majd a szétmorzsolt fetával és a vajjal összedaráltam a robotgépben. Ezután megsóztam, kevés borsot tettem hozzá, majd apróra vágtam a friss menta leveleket és hozzászórtam. Végül lime-ot facsartam rá és újra kapott egy jó nagy keverést a krém. Kis olívaolajjal kenyérszeleteket pirítottam a serpenyőben és már jöhetett is a tetejére a borsókrém.
Próbáljátok ki Ti is!
1 comment
[…] https://www.maisonblog.hu/friss-mentas-zoldborsokrem-recept/ […]