Imádok édes reggelit készíteni. Ilyenkor mindig úgy érzem magam, mint egy gyerek, aki ebéd előtt eszi meg a desszertet.
A francia toast az egyik legtökéletesebb édes reggeli, hiszen gyorsan elkészíthető, változatos formában könnyedén összeüthető és nagyon-nagyon finom. Ma reggel egy fahéjas-vaníliás verziót készítettem, ami nem túl szép, de annál finomabb. Az édes tojásos keverékben meghempergettem a puha kenyérszeleteket, megsütöttem, mindezek előtt pedig sűrű sajtkrémes, tejszínes krémet készítettem a tetejére. Próbáljátok ki!
Hozzávalók két főre
- 4 szelet kenyér (én előre szeletelt fehér kenyeret használtam)
- 2 nagy tojás
- 1 teáskanál tejszínhab
- fél teáskanál fahéj
- fél teáskanál apróra vágott mogyoró
- 1 teáskanál vanília
- 2 nagy kanál nem sózott vaj a sütéshez
Hozzávalók az öntethez
- 120 ml krémsajt
- 50 g kristálycukor
- 50 g tejszínhab
- fél teáskanál fahéj
- fél teáskanál apróra vágott mogyoró
- 1 teáskanál vanília
- porcukor a tetejére
Elkészítés
- Keverd össze egy tálban az öntethez való alapanyagokat, majd tedd félre.
- Közepes lángon forrósíts fel egy serpenyőt, majd tedd bele a vajat és várd meg, hogy megolvadjon.
- Eközben keverd a tojáshoz a tejszínhabot, mogyorót, vaníliát és a fahéjat, öntsd át egy széles tányérba, hogy meg tudd benne hempergetni a kenyérszeleteket.
- Ha mindkét oldala jól megszívta magát, akkor tedd a serpenyőbe és mindkét felét süsd aranybarnára.
- Tedd tányérra, minden szelet kenyérre kanalazz öntetet, majd szórj rá porcukrot.
Jó étvágyat! 🙂